Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Πρεμιέρα για το μεγάλο αφιέρωμα στο Διονύση Σαββόπουλο.


Απόψε, 18 Δεκεμβρίου (21.00), είναι η πολυαναμενόμνενη πρεμιέρα για τη μεγάλη σειρά επετειακών συναυλιών του Διονύση Σαββόπουλου στο θέατρο Παλλάς, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την κυκλοφορία του εμβληματικού άλμπουμ «Το Περιβόλι του Τρελλού». Ο «Νιόνιος» θα βρεθεί μαζί με φίλους επί σκηνής για μια σειρά περιορισμένων παραστάσεων με έντονη γεύση από ΅60s. Το πρόγραμμα που θα ολοκληρωθεί στις 3 Ιανουαρίου, στο «Μικρό Παλλάς», με παιδικές παραστάσεις «Τα πιο ωραία παραμύθια», όπου ο δημιουργός και οι φίλοι του αφηγούνται ιστορίες για παιδιά και με τον Καραγκιόζη ταξιδεύουν στη Σελήνη.
Οι συναυλίες εντάσσονται στο πλαίσιο μιας σειράς εορταστικών εκδηλώσεων στο Παλλάς και σε άλλους ιστορικούς χώρους του κέντρου της Αθήνας, εντός της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Στο σχεδιασμό του πλούσιου προγράμματος ενεργή συμμετοχή είχαν η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, ο θεωρητικός φωτογραφίας Πλάτων Ριβέλλης, ο ποιητής Γιώργος Χρονάς, ο μουσικολόγος Λάμπρος Λιάβας, ο εικαστικός Μάριος Σπηλιόπουλος, η σκηνοθέτις Σοφίας Σπυράτου, ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ο σχεδιαστής Γιάννης Τσεκλένης, ο αρχιτέκτονας Τάκης Κουμπής.
Το Παλλάς θα φιλοξενήσει δέκα συναυλίες του Διονύση Σαββόπουλου, στις οποίες θα ακούσουμε 35 τραγούδια του, της δεκαετίας του Ά60. Συμμετέχουν ως καλεσμένοι, προσωπικότητες του ελληνικού τραγουδιού εκείνης της δεκαετίας.. Κάθε συναυλία θα ανοίγει η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων. Τη σκηνοθεσία των παραστάσεων έχει αναλάβει ο ίδιος ο Διονύσης Σαββόπουλος μαζί με τη Σοφία Σπυράτου.
Οι τιμές των εισιτηρίων (για όσους είναι της τελευταίας στιγμής) είναι 20, 25, 30, 45, 50, 60, 70, 80 Ευρώ. Η προπώληση έχει ξεκινήσει από τα ταμεία του Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, Τηλ.: 210-3213100 210-3213100 - Δευτέρα έως Σάββατο 9.00 – 20.00 και τις Κυριακές 12.00 -20.00). Παράλληλα τηλεφωνικές κρατήσεις στο 210-8108181 210-8108181 και μέσω internet στο www.ellthea.gr (με χρήση πιστωτικής κάρτας).
Εισιτήρια επίσης στη Fnac και στο Public.

*από το E-Radio.gr Blog