Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σύμβολο ανθρωπιστικής προσφοράς χωρίς σύνορα, αφέθηκε στην κατάρρευση


Δελτίο Τύπου
20-10-2011

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μετά από 134 χρόνια συνεχούς παρουσίας δίπλα στον άνθρωπο, συνοδοιπόρος και αρωγός της Πολιτείας σε όλες τις δύσκολες στιγμές της ιστορίας της χώρας μας, μέλος της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής οργάνωσης στον κόσμο, σύμβολο ανθρωπιστικής προσφοράς χωρίς σύνορα, αφέθηκε στην κατάρρευση λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας και ανεπάρκειας του Διοικητικού του Συμβουλίου αλλά και της έλλειψης σεβασμού και αναγνώρισης του έργου του ΕΕΣ, από τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Υπουργείο Οικονομικών, καθώς δεν εκπληρώνουν τις συμβατικές υποχρεώσεις τους απέναντι στον ΕΕΣ παραβαίνοντας νόμους του Κράτους.

Οι 550 εργαζόμενοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε όλη την Ελλάδα, (επαγγελματίες νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, διασώστες, διοικητικοί υπάλληλοι και εργατοτεχνικό προσωπικό) έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, αφού παραμένουν απλήρωτοι επί πέντε συνεχείς μήνες και χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα ένα σχέδιο επιβίωσης του Οργανισμού αλλά και εργασιακό μέλλον για τους υπαλλήλους του.

Όλο αυτό το διάστημα ο Σύλλογος των Εργαζομένων του Ε.Ε.Σ. εξήντλησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έπρεπε να γίνουν, με συνεχείς παρεμβάσεις του τόσο στα συναρμόδια Υπουργεία (Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υπουργείο Οικονομικών-Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, Βουλή των Ελλήνων) και οι εργαζόμενοι με συνεχείς πορείες διαμαρτυρίας προσπάθησαν να ασκήσουν πιέσεις προκειμένου να γνωστοποιήσουν το πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία.

Παρά τις συνεχείς στάσεις εργασίας και το γεγονός ότι επί πέντε μήνες οι εργαζόμενοι στον Ε.Ε.Σ. παραμένουν απλήρωτοι, σεβόμενοι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Οργανισμού και τις ανθρωπιστικές Αρχές του, με ευσυνειδησία και ευαισθησία, καταβάλλουν καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μη διαταραχθεί στο ελάχιστο η παροχή υπηρεσιών στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Το μέχρι πριν από λίγο καιρό αδιανόητο ενδεχόμενο να πάψει να υφίσταται ο Ε.Ε.Σ. εμφανίζεται σήμερα ως μια σοβαρή πιθανότητα, λόγω της ανυπαρξίας πολιτικής βούλησης και της ανεπάρκειας των διοικούντων του Οργανισμού.

Καλούμε τους Έλληνες πολίτες, τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας, τους 20.000 Εθελοντές του Ε.Ε.Σ. σε όλη την Ελλάδα, τα μέλη του Ε.Ε.Σ. με δικαίωμα ψήφου στις Γενικές Συνελεύσεις, να ενώσουν τη διαμαρτυρία τους με τους εργαζόμενους ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για το μέλλον του Οργανισμού και να μην εγκαταλειφθούν στην τύχη τους οι χιλιάδες ωφελούμενοι από τις Υπηρεσίες του (άστεγοι, αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες, ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρία και γενικότερα άλλες κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες). 

Για τους προαναφερόμενους λόγους αποφασίστηκε κατάληψη των Κεντρικών γραφείων του ΕΕΣ  (Λυκαβηττού 1 Αθήνα).


Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων ΕΕΣ
Πληροφορίες: Κος Νίκος Πανταζόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ε.Ε.Σ. Τηλ: 6945 823745