Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Χρωστάς στο Δημόσιο; Δίνεις το σπίτι σου και ξεχρεώνεσαι! Αν πάλι δεν έχεις, τότε μπορείς να «πατσίσεις» τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σου με το Κράτος δίνοντας ανάλογα κινητά περιουσιακά στοιχεία, όπως αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, μετοχές κ.α.


Τι άλλο θα σκεφτούν!!!

 Το παρακάτω σχόλιο είναι από την τοπική εφημερίδα των Ιωαννίνων «Πρωινός Λόγος» και το παραθέτουμε χωρίς σχόλια: 

 • Χρωστάς στο Δημόσιο; Δίνεις το σπίτι σου και ξεχρεώνεσαι! Αν πάλι δεν έχεις, τότε μπορείς να «πατσίσεις» τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σου με το Κράτος δίνοντας ανάλογα κινητά περιουσιακά στοιχεία, όπως αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, μετοχές κ.α. Ναι, το ακούσαμε κι αυτό στην Ελλάδα του 2012, αφού μια τέτοια εξωπραγματική ρύθμιση προβλέπεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πολυνομοσχέδιο που θα συζητηθεί σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Έτσι, εάν ένας φορολογούμενος χρωστά στο Δημόσιο π.χ. 100.000 ευρώ, αλλά δεν έχει μετρητά για να εξοφλήσει, μπορεί να μεταβιβάσει ένα ακίνητο αντικειμενικής αξίας 100.000 ευρώ και να ξεχρεώσει!
«Τι άλλο θα σκαρφιστούν οι… ανεγκέφαλοι του Υπουργείου Οικονομικών για να συγκεντρώσουν χρήματα στα Ταμεία, ώστε να δείξουν καλή διαγωγή στην Τρόικα», αναρωτήθηκαν χθες αρκετοί συμπολίτες, σχολιάζοντας τη νέα αυτή… κεραμίδα που πέφτει στο κεφάλι χιλιάδων φορολογούμενων.

«Την πληρώνουν οι μικροί…»
Και φυσικά το… μάρμαρο θα το πληρώσουν και πάλι οι μικροί, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ οι μεγαλοκαρχαρίες θα την γλιτώσουν με… κάτι ψιλά. Ο απλός πολίτης, ο νοικοκύρης μέχρι πρότινος, σήμερα οδηγείται στην ανέχεια, κινδυνεύοντας πλέον να χάσει το σπίτι του, το χωράφι του, ή το αυτοκίνητό του. Κι όλα αυτά μετά από μια σειρά εξαντλητικών μέτρων της Κυβέρνησης. 
Από την άλλη κραυγαλέες περιπτώσεις γνωστών φοροφυγάδων, όπως αυτή του τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου έτυχε ευνοϊκότερης μεταχείρισης. 
Με χρέη στο Δημόσιο 5,5 εκ. ευρώ τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 3 χρόνων εξαγοράσιμη, αντί 5 ευρώ την ημέρα! Δηλαδή με 5.400 ευρώ «καθάρισε». 
Πώς να μην βγουν οι πολίτες από τα ρούχα τους μετά;