Το γύρο του κόσμου έκαναν σήμερα απίστευτες  εικόνες από την Ελλάδα, από την πλατεία Συντάγματος, όπου εκατοντάδες Έλληνες σχημάτιζαν ουρές προκειμένου να πάρουν πατάτες, κρεμμύδια και άλλα λαχανικά που οι αγρότες της Βοιωτίας προσέφεραν τόνους δωρεάν σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους, αλλά και να δείξουν την ποιότητα της παραγωγής τους, που δυσφημείται εξ αιτίας  των μολυσμένων υδάτων του Ασωπού ποταμού.
Το γύρο του κόσμου επίσης έκαναν και οι δηλώσεις της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της σε έξη μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες «ότι η κρίση δεν έχει ξεπερασθεί».  Σχετικά με την Ελλάδα παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας δεν αποδίδει και ότι στην Ελλάδα, που είναι ειδική περίπτωση, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει και γίνονται, ούτε οι Έλληνες, ούτε η διεθνής κοινότητα έχουν καταφέρει  να σταθεροποιήσουν την κατάσταση.
Την ίδια ώρα, η Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι επαναλάμβανε  ότι πρέπει να προστατευτεί η Ελλάδα για να μη μεταδοθεί περισσότερο η κρίση σε Ιταλία ,Ισπανία και σε άλλες χώρες  και πρέπει τόσο οι Ευρωπαίοι εταίροι όσο και το ΔΝΤ να φροντίσουν για την επίτευξη συμφωνίας για το PSI.
Επιβεβαιώθηκε τέλος ότι επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα  ο Τσαρλς Νταλάρα για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις  καθώς το Γιούρογκρουπ έβαλε ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, ώστε στην Σύνοδο Κορυφής στις 30 Ιανουαρίου, να παρουσιασθεί  η κατ’ αρχήν συμφωνία με την Τρόικα για τα νέα μέτρα,  καθώς και να έχουν διατυπωθεί «οι γενικοί όροι και προϋποθέσεις» της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων.