Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Mε το σύνθημα "Ι LOVE KYPSELI" να ξαναζωντανέψουμε την Κυψέλη




Καταστηματάρχες και πολίτες οργανώνονται με σκοπό να αναβαθμίσουν την ιστορική γειτονιά της Αθήνας. Τι λέει στο Newsit o εμπνευστής της πρωτοβουλίας.
  Μεσύνθημα τους ειναι το "Ι LOVE KYPSELI" και έχουν σαν στόχο να ξαναζωντανέψουν τον μύθο της Κυψέλης και της Φωκίωνος Νέγρη.

Πρόκειται για καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής που βιώνουν την υποβάθμιση της γειτονιάς τους λόγω της κατακόρυφης αύξησης της εγκληματικότητας αλλά και της αδιαφορίας της πολιτείας. 


Εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο καταστηματάρχης της περιοχής κύριος Γιώργος Δενδρινός ο οποιος δηλωσε στο Newsit "επιχειρηματίες και κάτοικοι μαζί αναλάβαμε δράση για να καλυτερέψουμε την ιστορική αυτη γειτονιά της Αθήνας. Ηδη η εικόνα στη Φωκίωνος Νέγρη είναι πολύ καλύτερη. Είναι πιο καθαρά και ο κόσμος άρχισε και πάλι να βγαίνει στην πλατεία. Εχουμε ακόμη μεγάλο δρόμο μπροστά μας όμως σιγά - σιγά αλλάζουμε την όψη της Κυψέλης". 

 



Ο κύριος Βασίλης Αργυρόπουλος κάτοικος της Κυψέλης λέει στο Newsit "ειναι μια πολύ θετική πρωτοβουλία αυτή". 

 

Οι επιχειρηματίες μαζί με τους κατοίκους αναλαμβάνουν δράσεις για τον  καθαρισμό της Κυψέλης, φροντίζουν το πράσινο και τα συντριβάνια, διοργανώνουν εκδηλώσεις στα μαγαζιά της περιοχής και δείχνουν το δρόμο και σε άλλους λέγοντας πως δίχως τη συμμετοχή των πολιτών δεν πρόκειται να αλλάξουμε τις γειτονιές μας. 



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: