Τραγικό τέλος έβαλαν στη ζωή τους μια 90χρονη και ο 60χρονος γιός της, πηδώντας χέρι – χέρι από την ταράτσα του σπιτιού τους!
Το τραγικό συμβάν συνέβη σήμερα στις 8 το πρωί. Μητέρα και γιος ανέβηκαν στην ταράτσα της πολυκατοικίας στο Μεταξουργείο στην οποία διέμεναν χρόνια, βουτώντας στο κενό.
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν.  Οι δύο τους τα τελευταία χρόνια ζούσαν με τη σύνταξη της μητέρας η οποία ήταν 340 ευρώ. Ο 60χρονος γιος της ήταν άνεργος, μουσικός στο επάγγελμα.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό ο μουσικός είχε στείλει σε ιστοσελίδα σημείωμα που ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν αλλά κανείς δεν συγκινήθηκε… «Το πρόβλημα είναι ότι δεν είχα προβλέψει να έχω αρκετό ρευστό στο λογαριασμό μου, διότι έπιασε ξαφνικά η οικονομική κρίση.  Παρόλο που έχω αρκετή περιουσία, και τα πουλώ όλα όσο-όσο τόσο καιρό, έχω μείνει χωρίς ρευστό και δεν έχουμε πια να φάμε, κι η πιστωτική μου κάρτα με 22% επιτόκιο γεμάτη κι ας δανείζονται με 1%, κι άλλα έξοδα που τρέχουν. Ζω πια συνέχεια μια ζωή δράμα.  Δεν έχω καμία λύση μπρος μου. Περιουσία αρκετή αλλά ρευστό καθόλου, οπότε χωρίς φαγητό τι γίνεται;  Μήπως ξέρει κανείς καμία λύση;  Ισχυροί της γης για την οικονομική κρίση που δημιουργήσατε, θέλετε κρέμασμα και σας είναι λίγο», κατέληγε το σημείωμα.
Το κρούσμα αυτό έρχεται μια ημέρα μετά την αυτοκτονία 60χρονου πολύτεκνου στο Περιστέρι, ο οποίος σε ένα παγκάκι έκοψε τις φλέβες του και άφησε εκεί την τελευταία του πνοή.
Τα ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονικών τάσεων θεωρούνται πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα επισήμαναν ειδικοί επιστήμονες στο 89ου Ετήσιο Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο. Παρατήρησαν δε ότι αναμένουν παράλληλα επιδείνωση και του προβλήματος της τοξικοεξάρτησης.  «Το άγχος, η αγωνία, η απόγνωση είναι τα συναισθήματα που βιώνουν εντόνως σήμερα οι Έλληνες εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης,  της ανεργίας, της ανασφάλειας, έχουν οδηγήσει σε αύξηση των αυτοκτονιών κατά 22% τη τελευταία διετία».
VOA News | Ουάσιγκτον