Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Στη Φωκίωνος Νέγρη το 1ο Φεστιβάλ Κυψέλης

Σε ροκ ρυθμούς ο περίφημος πεζόδρομος
Αθήνα
Σε ροκ ρυθμούς η περίφημη Φώκα Νέγκρα. Το 1ο Φεστιβάλ Κυψέλης στον καταπράσινο και φιλόξενο πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη είναι γεγονός.
Η Ένωση Καταστηματαρχών Κυψέλης, σε συνεργασία με την 6η δημοτική κοινότητα και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), οργανώνει και παρουσιάζει σειρά συναυλιών από γνωστούς αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες απ' όλο το φάσμα της ροκ μουσικής.
Το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη (διασταύρωση με την οδό Επτανήσου) εμφανίζονται οι Jo’sGarage και οι Nylon Astra, δύο μπάντες αρκετά διαφορετικές, αλλά με κοινό παρονομαστή την άρτια σκηνική παρουσία και την όρεξη για jamming.
Οι Jo’s Garage παίζουν ροκ εν ρολ, μπλουζ και κάντρι, ετοιμάζοντας αυτόν τον καιρό και την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.
Οι Nylon Astra παντρεύουν πληθώρα μουσικών επιρροών, όπως μπλουζ, σόουλ και ροκ εν ρολ. Το όνομά τους, κατά το ήμισυ, το πήραν από τη φράση του Όσκαρ Ουάιλντ «όλοι ζούμε στον υπόνομο, μα κάποιοι από εμάς κοιτάζουν τα άστρα». Τους ένωσε η αγάπη τους για το ροκ εν ρολ και την ποίηση.Πάλι στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί στις 4 Ιουλίου με τους «Υπεράνω Υποψίας» και «Orora» και στις 18 Ιουλίου με τους «Άνευ Πόρων» και Pestino. 
Ώρα έναρξης συναυλιών: 8 μ.μ. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλες τις συναυλίες.

Newsroom ΔΟΛ