Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Αγωνία για την εξαφάνιση δύο κοριτσιών στην Αθήνα

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην Αστυνομία έπειτα από την εξαφάνιση δύο κοριτσιών το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Αττικής.



Όπως αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού, η 14χρονη Ειρήνη και η 11χρονη Άννα εξαφανίστηκαν στις 12:00 το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου (25.06.2016) από την πλατεία Αττικής στο κέντρο της Αθήνας.
Η Ειρήνη έχει ύψος 1,65 μ., ζυγίζει 40 κιλά, έχει κόκκινα μαλλιά και γαλάζια μάτια. Η Άννα έχει ύψος 1,60 μ., ζυγίζει 42 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και πράσινα μάτια.
Ιδιαίτεροι λόγοι καθιστούν απαραίτητη την άμεση εύρεση των δύο ανηλίκων, αναφέρει η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού.
Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το Χαμόγελο του Παιδιού όλο το 24ωρο, στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

____________
*από την εφημερίδα: