Οι αρχαίοι Έλληνες συνήθιζαν να συναντιούνται σ' ένα μέρος της πόλης που ονομαζόταν Αγορά (=τόπος συνάθροισης), για να καλύψουν τις επικοινωνιακές και κοινωνικές τους ανάγκες. Αν και στην Αγορά έκαναν αγοραπωλησίες, εξού και η σύγχρονη σημασία της λέξης, αυτή ήταν κυρίως το μέρος όπου συζητούσαν, έκαναν καινούργιες γνωριμίες, μελετούσαν, μηχανεύονταν, δημιουργούσαν. (από την Βικιπαιδεία)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΨΕΛΗ

Οι ’Ελληνες…δέχονται όλους τους αδικημένους ξένους και όλους τους εξορισμένους από την πατρίδα των δι’ αιτίαν της Ελευθερίας». Ρήσεις του Ρήγα Βελεστινλή

Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.

Bertolt Brecht, 1898-1956, Γερμανός συγγραφέας

~

"Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

εν αθήναις

εν αθήναις
.....................Σελίδα με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, με ειδήσεις από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο ........

Ευχές για καλή χρονιά το 2017

Ευχές για καλή χρονιά το 2017
...για όμορφα ταξίδια στη ζωή μας !!

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Κάηκαν σπίτια σε Κάλαμο και Ζάκυνθο

     ΕΙΔΗΣΕΙΣ          
Κυριακή 13 Αυγ.2017


Σοβαρές ζημιές σε σπίτια προκάλεσε η μεγάλη πυρκαγιά στον Κάλαμο Αττικής, η οποία καίει από το απόγευμα πευκόφυτη περιοχή όπου βρίσκονται διάσπαρτες οικίες. Ο ακριβής αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 15-20, εκ των οποίων περίπου πέντε έχουν πιο σοβαρές ζημιές.
Το απόγευμα, μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο ο Περιφερειάρχης Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος Κων/νος Γιόβας, ο οποίος συντόνιζε το έργο της κατάσβεσης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω της μεγάλης έντασης ένιωσε αδιαθεσία και χρειάστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο, όπου υποβάλλεται προληπτικά σε ιατρικές εξετάσεις.
Η πυρκαγιά έλαβε επικίνδυνες διαστάσεις, καθώς φυσάει ισχυρός άνεμος, ενώ εκκενώθηκαν δύο κατασκηνώσεις. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 9 εθελοντικά οχήματα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούσαν μέχρι τη δύση του ηλίου τρία ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο τύπου Canadair.

Καίγεται η Ζάκυνθος

Στη Ζάκυνθο εκδηλώθηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες 12 πυρκαγιές, με 10 από τα συγκεκριμένα μέτωπα να είναι ενεργά. Σοβαρότερες κρίνονται οι πυρκαγιές σε Καταστάρι και Κοιλιωμένο, όπου οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες ώστε να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς τον Αγαλά. Το απόγευμα, παραδόθηκε στις φλόγες ένα σπίτι που βρίσκεται κοντά στο χωριό, περίπου 100 μέτρα από τον κύριο οικισμό του Αγαλά.
Η συνολική δύναμη που επιχειρεί στην Ζάκυνθο έχει διαμορφωθεί σε 150 πυροσβέστες με 40 οχήματα και 30 άτομα πεζοπόρα τμήματα, ενώ 4 ελικόπτερα έκαναν εκ περιτροπής ρίψεις νερού από αέρος στις πυρκαγιές μέχρι να νυχτώσει.


IONIAN CHANNEL
Φωτιά στο Καλαμάκι Ζακύνθου

Στο μεταξύ, σχέδιο εμπρησμών σε όλη την χώρα «βλέπουν» σύμφωνα με το ΑΜΠΕ παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του κρατικού μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, πίσω από το μπαράζ των πυρκαγιών που εκδηλώνονται τις τελευταίες ώρες σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στελέχη, σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται από το γεγονός ότι οι πυρκαγιές εκδηλώνονται σε περιοχές στις οποίες ο χάρτης πρόληψης κινδύνου, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει πολύ υψηλό κίνδυνο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ